söndag 18 maj 2014

Kondition är färskvara

Vilken helt underbar vår med sol och värme vi haft! Hur frustrerande har det då inte varit att inte kunna utnyttja de här fantastiska förutsättningarna och cykla till sig riktigt starka ben och en bra kondition som hade kunnat ta mig snabbt (allt är relativt) och lätt (nåja) de 15 milen runt Vättern i juni!?


När man inte kan göra så mycket nytta kan man alltid ligga och sola på altanen

För kondition är verkligen färskvara! Efter härligt trädgårdsarbete i flera veckor så följde en tuff dryg månad med virus av olika slag och fysisk aktivitet på väldigt låg nivå, och det känns verkligen att jag tappat både muskler, styrka och kondition. För min del är det då även lätt att tappa humöret. Tycker inte om den här svaghetskänslan, och att för första gången behöva ställa in ett lopp (Göteborgsgirot den 5 maj) var definitivt inte roligt. Kamrat Marie hade också haft problem i form av en värkande tand, så även hon fick ställa in – jättetrist.

Trots att jag till slut frisknade till, så var det riktigt svårt att komma igång ordentligt igen, och när det bara var fyra veckor kvar till halvVättern kom paniken krypande. Tog mig i kragen och sprang i mitten av föregående vecka några lugna och sköna joggingturer, och hoppet om återhämtning vaknade. Vill ju så innerligt gärna kunna cykla och genomföra vårt första lopp i projekt Halvklassikern!


Nej, en sådan här fin cykel blev det inte...

Efter mycket velande bestämde jag mig till slut för att inte köpa den nya racercykeln som jag bokat på Allebike. Har ju en hybrid-Panther som bara är två år gammal, och som jag är supernöjd med. Den går naturligtvis inte att jämföra med en riktig racer, men det kändes som en oförsvarlig lyxkonsumtion att lägga ut de pengarna bara för att komma runt några enstaka lopp på kortare tider (och bekvämare resor).

Fast jag kan villigt erkänna att jag idag när vi cyklade Mjörn runt, var grymt avundsjuk på Irene (som tillsammans med Erika också är med och gör halvklassikern) & Marie och deras fina, nya, snabba racer-Focuscyklar. Och även om jag inte är någon utpräglad tävlingsmänniska så kändes det grymt surt när de lätt som en plätt susade ifrån mig och försvann i fjärran… för att inte tappa sugen totalt så sa jag till dem att cykla på, och bara vänta in på Brobacka för sittfika ;-). Måste genast korrigera mig - självklart  är inte cykeln enda orsaken till att jag kommer efter ;-).

På lördag är det dags för första loppet i Göteborgsklassikern; 5 mil Hisingen runt - DET kommer jag i alla fall att orka!

På återhörande! 
Träningsdos vecka 15:

All träning inställd p g a kristallsjukan
Träningsdos vecka 16:

Mån-ons - inställt p g a kristallsjukan
Tor - yrseln äntligen borta!
Fre ---
Lör - löpning/5 km
        cykling/19 km
Sön –--


Träningsdos vecka 17:

Mån - trädgårdsarbete        
Tis - trädgårdsarbete
Ons - simning/1 000 m
Tor ---
Fre - cykling/6 km
Lör – förkyld... :-(         
Sön ---

Träningsdos vecka 18:

Mån-fred - träning inställd p g a förkylning
Lör - löpning/4,1 km
Sön ---


Träningsdos vecka 19:

Mån ---
Tis ---
Ons - simning/1 250 m
Tor - sön - svårt att komma igång........
Träningsdos vecka 20:

Mån ---
Tis ---
Ons - cykling/15 km
Tor - löpning/5 km
Fre - löpning/4,5 km
Lör ---
Sön - cykling Mjörn runt/64 km2 kommentarer:

  1. Ja, det är ju "bara" fem mil som du sade... =P Fixar du lätt. =)

    SvaraRadera
  2. Kanske inte lätt, men det kommer att gå fint :-).

    SvaraRadera