måndag 10 mars 2014

Tack och tillbaka


Klicka på bilderna för bättre upplösning
Krokusen är i år en hel månad tidigare än förra året!

Måste börja det här inlägget med en stor och varm tackkram <3 till alla er som kommenterade ”Avbokad” på fb. Känner mig stärkt, otroligt tacksam och rörd över att ni tog er tid att skriva så snälla och uppmuntrande ord! Det är svårt att visa upp sina ”svaga” sidor in public när man är van att hålla dem för sig själv, men det vore inte ärligt att i en sådan här träningsblogg låtsas som att allt alltid är guld och gröna skogar. Att sedan rubriksättaren inte skrev ”Temporärt avbokad” var kanske en smärre miss som ledde till en del övertolkningar ;-).

Efter ett par lugna veckor med bara lite cykel, sim & spring när jag haft lust, så har energin och träningslusten sakta men säkert återkommit vilket känns helt underbart! Har målat & pimpat inomhus, pysslat i trädgården, plockat fram utemöblerna, haft mystid med barnbarnen, tagit fikapauser i solen och fått hjälp att göra en ny rejäl kycklinggård i stället för den lilla provisoriska som använts de senaste åren.
Årets första fluga här ovan, som landade på TV:n häromdagen, får representera ett lite udda vårtecken J. Ett annat mycket gott vårtecken är Vasaloppscyklingen första söndagen i mars på Sveriges-bästa-gym som även i år var himla rolig! 4 tim och 15 min tog det för vi hade blöta och tuuunga spår ;-), men blåbärssoppan och vetebullarna (TACK Lena för dem!) var supergoda och exakt vad man behövde fylla på förråden med allt emellanåt. Tyvärr blev det inget spurtpris till mig – kör ju lågpuls på långlopp, och då vinner man bara i längden… ;-).
Tack Fredrik Wenehult på Cykelvinden, Stefan Jespersen på Endorfin, och alla ni andra naturligtvis, för några härliga vintermånader på cykelsadeln med indoor talking efteråt!
Nu börjar en period då jag kommer att vara på gymmet så lite som möjligt, och i stället kommer att förlägga i princip all träning utomhus eftersom det är där jag trivs allra bäst J
Ska i år verkligen försöka använda cykeln som fortskaffningsmedel, inte bara som ett träningsredskap, och har nu äntligen invigt de nya, helt suveräna cykelväskorna då jag cyklade och handlade. Sex kilometer tur-och-retur affären, och ca en halvtimma i total tid är ju helt ok - ”detta ska hädanefter bliva min musik” som Karl XII lär ha yttrat J.
Ha en fortsatt go’ vår alla!

Träningsdos vecka 9:

Mån ---
Tis ---
Ons - simning/1 000 m
Tor – löpning/7,3 km
Fre ---
Lör – löpning/5,7 km
Sön - cykel distans, Vasaloppet/4 tim 15 min
 Träningsdos vecka 10:

Mån ---
Tis – cykling, intervall/50 min
Ons – simning/1 500 m
Tor ---
Fre – löpning/8,2 km
Lör ---
Sön ---

3 kommentarer:

 1. Dessa väskor är jättebra! Har två stycken jag med fast vita ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de - och så känns det ju så himla bra att kunna förena nytta med nöje :-)! Ju tyngre last desto bättre, för tänk sen vad LÄTT det kommer att kännas när man cyklar lopp på en racer, hi, hi.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera