söndag 23 februari 2014

Avbokad

Klicka på bilderna för bättre upplösning
Redan i full blom

Ibland blir det bara för mycket av det goda. När även positiva och roliga aktiviteter kommer för tätt inpå varandra så slår min utmattningsdepressionsskadade hjärna med full kraft till alla bromsar den har och ger en del o-roliga somatiska symptom. Att i det läget försöka ta sig iväg till någon endaste träningslokal är stört omöjligt – inte ens utövande av KBT, IPT, DBT, mindfulness, meditation eller annat positivt tänkande skulle hjälpa… ;-).


    Bild lånad från nätet   

I stället gäller det att försöka bekämpa det mentala inbördeskrig som bryter ut, inte få panik eller känna sig värdelös och utan karaktär, och en period bara ta det lite träningslugnt, ligga lågt, boka av det mesta som är inplanerat och invänta att ork och lust ska återkomma.

För att hjälpa den processen på traven så blir det riktigt långa skogspromenader med hundarna i saaakta mak då jag njuter av att talgoxen börjat sjunga, och djupandas in den begynnande vårluften som smakar så gott. Och utan att använda någon som helst tankemöda så röjer jag lugnt och metodiskt bort en massa onödigt krafs som ligger och dräller i skåp och lådor. Eller bläddrar i inredningsmagasin, planerar för och dagdrömmer om att fräscha upp i sovrummet; gör alltså helt enkelt bara "små, simpla ting som gör livet nånting värt" som Peter LeMarc sjunger.


Av det här fotot (som Yohanna tagit) på våra hagtornsbär, ska det bli något på sovrumsväggen

För det är så jag vill ha det – att tillåta mig att lyssna till min kropps signaler och ge mig själv lite kravlös omväxling så att träning och allt annat kul återigen ska kännas roligt och GE energi, inte ta.

Längtar tills det är dags att ge sig ut på vårgrusiga vägar med cykeln igen, men oxå tills det är dags att sätta spaden i jorden och börja förbereda grönsakslanden. Fast framförallt ser jag fram emot att det ska bli varmt nog för att lägga ruvvilliga hönor på ägg, så att vi får nya små kycklingar vilket är bland det mysigaste jag vet!
 J

Timotej med sin kull förra sommaren <3

Ha det gott!


Träningsdos vecka 7:

Mån - löpning, LP/9,2 km
Tis -  styrketräning/1 tim 15 min
         cykling intervall/45 min
         BodyBalance/30 min
Ons - simning/1 250 m
          Roller/30 min
Tor ---
Fre - spinning/30 min
         poweryoga/30 min
Lör - cykel distans, LP/2 tim 15 min
Sön - cykel distans/1½ tim 
         yinyoga/1 tim 15 min

LP = lågpuls

 Träningsdos vecka 8:

Mån ---
Tis ---
Ons ---
Tor - simning/1 000 m
Fre ---
Lör ---
Sön - löpning/5,9 kmInga kommentarer:

Skicka en kommentar