söndag 3 mars 2013

Sälen - Mora


Träningsdos, vecka 9:

Onsd - rodd + styrka/45 min
Torsd - simning/40 min
Fred - spinning + poweryoga/30 + 30 min
Sönd - VASALOPPET på cykel/4 tim (gills inte...)

Marie - taggad till tusen, som vanligt!

Idag blev det inte alls som jag tänkt mig... Snörvel, attjo, host, host - vaknade gång på gång i natt av en förkylning som med racerhastighet utvecklades från lite halsont igår till fullt utvecklad i morse ... Ingen feber vid uppstigningen dock, så skam den som ger sig tänkte jag och gav mig av till gymmet och Vasaloppscyklingen som jag sett fram emot ända sedan nyår. Varje söndag har jag troget äntrat cykeln och klättrat i alperna, gett allt och nu skulle alltså belöningen inhöstas genom den garanterade plats man får när man deltagit i alla pass. Med några Alvedon i kroppen klarade jag att sitta på cykeln tills vinnaren, Jörgen Auckland, gick i mål på 3:50:48. Matdepån med blåbärssoppa, bullar och kaffe besöktes flitigt. Och lääänge :-).


Sadel- och styrhöjd inställd, nummerlappar på, vattenflaskor på plats - det är så man förbereder sig inför ett cykelvasalopp


Stefan är inte bara en duktig cyklist, utan också den som sedan 2005 hållit i alla distanspass och cykelvasan på gymmet


Sådär - strax dax för start

Kan kort summera att det var jobbigare att cykla i nästan fyra timmar utan trampmotstånd än det hade varit om jag fått trampa på som vanligt, och om det varit på "riktigt", hade jag fortfarande stått kvar på startfältet i Sälen... Men det fanns inte en chans att jag ville riskera hälsan, och ens försöka att ta i. Det enda jag kunde roa mig med var att titta på TVn och försöka hålla tramptempot i alla bra låtar som Stefan alltid spelar :-).

Tänk att en slät kardemummabulle kan smaka sååå gott - tack till Stefans fru Lena som är den som sponsrar med bakverk

Marie gjorde, som vanligt, en strålande insats och kämpade sig till spurtpriset vid Evertsberg! Överhuvud taget såg jag att hon höll ett högt, jämnt och hårt tempo genom hela loppet (precis som de sa om Olsson) -bra jobbat, Marie! <3

Bästa träningskompisen Marie vid vår andra mat- och kaffepaus i Mångsbodarna

Som ett brev på posten dök farbror feber upp när jag kom hem (vilket han säkert gjort oavsett), så då var det väldigt skönt att få lägga sig i soffan, titta på den avslutande VM-femmilen och gråta floder över Johan Olssons fantastiska guldinsats!

Nu blir det operation kurera-mig-snabbt-som-tusan så att jag kan åka till Sälen och möta upp dotter med familj på onsdag som planerat! Och åka skidor IRL *s*. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar