fredag 22 februari 2013

På't igen!

Talgoxen har vårtjattrat utanför fönstret hela dagen, så då passar det väl bra med en äppelblomsbild som försmak av de ljusare tider som väntar

I den här träningsbloggen ska jag, supernördigt och totalt hämningslöst, beskriva hur min (och några väninnors) väg mot, och genomförandet av, Halvklassikern gestaltar sig.


Jag känner en djup tacksamhet och ödmjukhet över att jag är så fysiskt frisk att jag har möjlighet att ge mig på ett sådant här äventyr, och om det av en eller annan anledning inte slutförs så kommer inga tårar att spillas över det.


Projektet har i grunden bara ett enda syfte;

att jag ska må så fysiskt och psykiskt bra som möjligt, i det enda liv jag har!

Yes, yes, yes!!!
Glädjen över att äntligen vara i mål, i det sista av våra lopp i Tjejklassikern 2012, går väl inte att ta miste på.

Efter att ha gjort Tjejklassikern 2011 - 2012 och Göteborgsklassikern 2012 så kände några av Gudinnorna och jag att vi ville ge oss själva en större utmaning. Till att börja med blir det Halvvasan 2014 (som är 4½ mil), och om träningen flyter på och det känns bra tänker vi oss att fortsätta med Vansbrosimmet (1 500 m), Vätternrundan (15 mil) och Lidingöloppet (1½ mil terräng).

Jag har inga ambitioner att göra bra tider, utan det enda som är viktigt för mig är att genomföra loppen och NJUTA.


Här är Gudinnorna samlade direkt efter målgång i Vätternrundan...

... och här segerskålar vi utanför boendet på Medevi brunn


 Glada tjejer efter Vansbrosimmet...


 ... och ännu gladare efter Lidingöloppet

Träningen är livsviktig för mitt psykiska välbefinnande, och för att inte drabbas av skador och förslitningar som skulle göra att jag inte kan träna alls, kräver ett sådant här projekt - i alla fall i min ålder - noggranna förberedelser. Jag har också inställningen att det ska vara njutbart, om än tröttsamt förstås, att genomföra de olika loppen. För att nå de här målen måste jag lägga upp en strategi där jag sakta bygger upp min kondition och styrka, och tränar målmedvetet, varierat och mycket. Ungefär så gjorde jag redan inför Tjejklassikern, men nu kommer det att krävas en än mer strukturerad plan. Kul & spännande!!!Någonstans längst bak i den här startgruppen i Vansbro simmar Gunilla och jag

Är ganska medveten om mina styrkor respektive svagheter, och vet vad jag gillar/ogillar att göra. Har hyfsat bra kondition & fysisk uthållighet och tycker om att träna, men har alldeles för "svag" mage/core, usel armstyrka och problem med axlarna.

Dessutom måste jag ständigt jobba med det mentala; ha rutiner & tider för mat och sömn, meditera, skapa utrymme för återhämtning och sist men inte minst - undvika stress.


Min fina svarta Panther som burit runt på mig i många mil...

Jag älskar att träna utomhus; cykla, springa, åka skidor. Gillar inomhusträning på gymmet vintertid med spinning, distanscykling, rodd, core, yoga och bodybalance. Gillar inte lika mycket att simma i Nolhaga (finns det något tråkigare än att ligga i en bassäng och simma fram och tillbaka, fram och tillbaka med samma trista kakel runt sig?!), och absolut inte att styrketräna. Alltså kommer det att bli en utmaning för mig att ta tag i de svaga och "tråkiga" bitarna, eftersom det är framför allt styrka i överkroppen som saknas. 


För att komma över mitt negativa motstånd mot styrketräningen, kommer jag att ta en timma med en personlig tränare på Sveriges bästa gym, Lerums sportcentrum, för att komma igång och få lite specifika råd på övningar som är viktiga för framför allt skidåkningen. Inget mer sådant här på ett tag - tur att det inte är fettisdag på länge!

Härnäst på tur står ett ordentligt konditionstest på Aktivitus där de kommer att kontrollera puls, syreupptag, mjölksyranivå etc, och ge mig tips på hur jag ska optimera min träning för bästa resultat. Ska bli otroligt intressant och spännande!

På återhörande!

4 kommentarer:

 1. "...i sjätte månaden, med sexlingar..." ha ha ha! =)

  Tycker det är supermodigt att du delar med dig av dina förebilder (vad roligt det blev då) och ser verkligen fram emot att se resultatet så småningom.

  Jag håller tummarna för att ni får vara friska och skadefria så att ni klarar av att genomföra alla lopp, och ska försöka hjälpa dig genom att passa dina hundar så mycket jag kan när du tränar och tävlar. <3

  SvaraRadera
 2. :-D - fick läsa flera gånger innan ens jag fattade det där med före(-)bilder! Ja, en god hälsa är a och o, och TACK älskade du - vad skulle jag göra utan dig? <3

  SvaraRadera
 3. Gillar din motivering. / Syfte med projektet alla tummar o glas höjs för det
  Mvh långa farbrorn

  SvaraRadera